fbpx
Аналітичний звіт

Аналітичний звіт “Фабрика війни: кадетство на ТОТ АР Крим та міста Севастополя”

Кадетський рух є одним із інструментів, яким Російська Федерація впливає на свідомість дітей і молоді. На тимчасово окупованих територіях України Росія використовує кадетські класи для мілітаризації, індоктринації та пропаганди служби в збройних силах Російської Федерації, що є порушенням щонайменше 51 статті Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, 8, 28 та 29 статей Конвенції про права дитини.

Використовуючи кадетську освіту на ТОТ АР Крим та міста Севастополя, РФ формує лояльне до Росії населення, впливає на свідомість українських дітей, сприяючи їх русифікації і як наслідок — втраті національної ідентичності, а також створенню потенційного військового резерву, який може бути використаний у війні проти України.

Цей звіт має на меті дослідити актуальний стан кадетського виховання в загальноосвітніх закладах на ТОТ АР Крим та Севастополя, його вплив на дітей, а також розглянути механізми використання цього руху для формування кадрового резерву РФ з учнів кадетських класів, зокрема підготовку молоді до служби в її збройних силах.

Цілі дослідження. Виявлення порушень з боку РФ, які полягають у мілітаризації та індоктринації дітей на ТОТ АР Крим та м. Севастополь через кадетський компонент в освіті, та підготовці кадрового резерву, зокрема й військового, з учнів кадетських класів.